官網:http://www.ccleaner.com/
下載:http://www.ccleaner.com/download/builds

What's New

v2.04.543
- Added system tray icon when background cleaning.
- Added minimize to system tray option.
- Optimized file deletion routines.
- Improved Firefox file analysis speed.
- Added text status info for slow cleaning processes.
- Added program icons to the uninstall tool.
- Fixed bug with saving window location when maximized.
- Fixed bug with 64bit OS registry keys.
- Fixed cookie issue with foreign language usernames.
- Fixed bug with running CCleaner as a scheduled task.
- Added Netscape 9.0 support.
- Updated Antivir and Foxit Reader cleaning.
- Minor GUI tweaks and fixes.
- Other minor bug fixes.
大部分的人都知道,當你把檔案砍掉時並沒有真的砍掉這個檔案,為了效能的考量,Windows 只是對該檔案加上一個記號代表它是被砍掉的,直到其他的檔案用到了這個原本的空間,這個檔案才算是真的被砍掉了。這也就是為什麼有的檔案就算被砍掉了,還是有機會救回來的原因。

CCleaner 有個徹底刪除資料的功能,它會寫入隨機資料到這些空間裡,讓這些資料再也救不回來。它提供了 1 次/ 3 次/ 7 次/ 35 次寫入,當然寫得越多次就越花時間(美國國防部也只用到三次寫入)。

安裝 Windows Update 之後,為了讓你若是發生問題可以移除 update,所以都會留下反安裝檔,可是大部分的人不會去反安裝它們,所以這些檔案就佔了一些空間,CCleaner 可以清除它們。

CCleaner 有挾帶 Yahoo! 工作列,不喜歡的人可以在安裝過程中,選擇不要安裝,或是選擇沒有夾帶工具列的版本。此外,CCleaner 也有可攜版本喔,想下載沒有挾帶工具列的版本,或是可攜版本的人,可以在這裡下載:http://www.ccleaner.com/download/builds


 

    全站熱搜

    Nelson 發表在 痞客邦 留言(11) 人氣()